5 tips voor gezonde nagels

’Natuurlijke nagels zijn het mooist.’’

Wat veel mensen niet weten, is dat een gezonde nagel begint vanuit je nagelriem en van binnenuit. De gruwelverhalen over kunstnagels gaan enkel op met slechte producten en onkundige stylistes. Of je nu kiest voor kunstnagels, colorgel of een natuurlijke manicure, een mooie nagel heeft verzorging en aandacht nodig. 

Tip 1
Een droge nagelriem betekent een slechte, splijtende nagel. Smeren dus! Handcrème of enkel een nagelverharder is niet voldoende. Sterker nog, een verharder droogt vaak nog eerder uit met als gevolg een splijtende nagel óf een slecht hechtende kunstnagel. Nagelriemcrème of olie is een must. Elke dag…. 

Tip 2
Vijl jouw nagels, het liefst in 1 richting, zo krijg je geen ‘’vijlgroefjes’’.

Tip 3
Als jouw collageen minder wordt, wordt de conditie van jouw nagels ook minder. Uiteindelijk valt en staat een goede huid, haar en nagels met goede voeding. Combineer vitamine C met collageensupplementen en grijp niet direct naar vitamine B. Wist je trouwens dat je collageen al na je 25e minder wordt? 

Tip 4
Vegan… gelukkig gaat de nagelbranche ook met sprongen vooruit. Gebruik daarom altijd vegan producten en geen nagellak met formaldehyde en andere schadelijke stoffen. Om je een idee te geven, deze zitten in zeker 80% van de merken die in Nederland verkocht worden. Alessandro heeft deze schadelijke stoffen eruit gehaald.

Tip 5
Het is even wennen, maar ga je schoonmaken, draag handschoenen. Het water en de schoonmaakmiddelen zijn funest voor jouw nagels. Als je het een paar keer hebt gedaan, wil je niet anders meer.