Cellulitis komen we er ooit vanaf?
Cellulitis komen we er ooit vanaf?

Wat is er nou mogelijk zonder onze filters (waar ook ik overigens heel erg blij mee ben) fotoshop en echt mooie spraytan?

Ik heb het door de jaren heen voor jullie al een beetje uitgezocht. Ik heb natuurlijk niet alles geprobeerd, maar wel veel en jullie weten, ik ben altijd eerlijk in mijn advies.

Eerst even wat cellulitis feiten op een rij;

  1. Erfelijkheid. Veel zit in je genen. Bedenk wel dat je van je ouders ook veel leefgewoonten overneemt, wat je eet, drinkt, beweging en vakanties worden vaak gelijk aan hoe je ouders leven.
  1. Hormonen, onze vrouwelijke hormonen brengen ons naar mijn mening al niet veel goeds, maar als je dan kijkt naar cellulitis is dit wel een grote oorzaak. Mijd ook te veel Soja producten, deze bevatten ook oestrogeen achtige stoffen (ze lijken er op) en deze bevorderen cellulitis.
  1. Koffie en alcohol bevorderen cellulitis ook.

Maar nu, wat kunnen we er tegen doen?  Er zijn natuurlijk diverse methoden die claimen dat ze helpen. Naast mijn eigen ervaringen die ik jullie ga delen zo is natuurlijk (en helaas) het allerbelangrijkste, je voeding en beweging. En dat vraagt behoorlijk wat discipline .

Mijn ervaringen;

Ik heb al veel geprobeerd, crèmes, behandelingen en voedingssupplementen. Voor mij werkten 4 dingen;

  1. Dior Svelte body gel. Het is niet goedkoop en zeker geen wondermiddel. Maar heb dit product toch wel een aantal jaar achter elkaar gebruikt. Misschien dat het meer met het dagelijks masseren te maken had, maar minder werd het wel degelijk. Weet wel, zodra je stopt met smeren komt het terug. € 77,00
  1. Skin-X tabletten van Pascaud. Per toeval kwam ik erachter dat het wel degelijk werkt! Ik kreeg de capsules terug van een klant die het moeilijk vond om de capsules door te slikken. En om de echte werking te kunnen bekijken moet je de supplementen wel een aantal maanden slikken. Ik zette dus door. In eerste instantie, was ik eigenlijk al een soort ‘’vergeten’’ dat ik ze gebruikte. Echter toen ik er mee stopte kwam de schok…. Ik moest een jurk voor mijn broertjes bruiloft kopen en ik paste een prachte babyroze jurk in een winkel. Maar tot mijn grote schrik en met bevestiging van mijn moeder, was mijn cellulitis erger geworden!! Ik had nog 2 maanden, ben meteen weer begonnen. Mét resultaat! Gebruik en kosten;  2 capsules per dag € 26,05 voor 30 stuks.
  1. Endermologie Salon behandeling bij een andere salon uitgevoerd, waar er door middel van een  soort vacuüm stofzuiger je huid wordt gemasseerd en los gemaakt.  Ik vond het een prettige behandeling, echter vond ik dit het minste resultaat hebben, maar ik zag het wel. Kosten;  Kuur 10x  € 450,00 zeker 2,3 kuren nodig
  1. Pascaudwave gecombineerd met Cupping massage . Is een salonbehandeling op basis van Radiofrequentie. De behandeling zet door de verwarming de celletjes weer mooi op z’n plek, stimuleert de doorbloeding en activeert nieuw huidweefsel. Na elke behandeling zie  je versteviging echter  elke behandeling werkt het effect nog 4 tot 8 maanden door. Jaarlijks herhalen, losse behandelingen. Kosten;  € 235,00 per keer. Aantal keren is afhankelijk van de hoeveelheid cellulitis.

Maar ladies, heel belangrijk voeding, beweging en water drinken. Als je kampt met overgewicht en je eet ‘’slecht’’ zal een crème, supplement of behandeling minimaal werken. Het veranderd altijd wel iets, maar van binnenuit én buitenaf er aan werken is nog altijd het allerbeste.