Its all fun and game until someone breakes a nail

Al 15 jaar doe ik kunstnagels, eerst acryl en toen gel. Er is zo veel veranderd op het gebied van nagels en ook al zoveel misverstanden ontstaan. Deze blog is om jullie duidelijkheid te geven wat wat is en wat nou het meest voor u en uw nagels geschikt is!

Als eerste wil ik samen met u uw nageltype bepalen. We onderscheiden er 3;

  1. Lavendel nageltype; Dunne, buigzame nagel, met vaak vochtige handen, nagelriemen. Deze kunnen ook wat rood zijn.
  2. Roos nageltype; Een nagel die aan de voortop ‘’splijt’’, hij heeft laagjes, die los zitten op de top. De nagelriem is vaak hard en droog.
  3. Lotus nageltype; Sterke nagel, breekt zelden, ‘als hij breekt, breekt er meteen een stuk af. Soms een wat drogere huid op de handen en nagelriem, maar hoeft niet.

Welk type bent u?

Hieronder ga ik u uitleggen wat het beste bij uw type past. Maar eerst iets anders.

We weten nu de drie nageltypes. U begrijpt waarschijnlijk wel dat voor 3 verschillende nageltypes nooit 1 product volledig geschikt is. Als u tenslotte droog haar hebt en gebruikt een shampoo voor vet haar, zal uw haar hier zeker niet van opknappen. Zo ook met uw nagels, elke nageltype heeft een ander soort verzorging nodig.

Hieronder onderscheid ik voor u de 4 verschillende behandelingen die mogelijk zijn voor de nagels.

Manicure

Manicure is voor elk nageltype super! Te weinig laten vrouwen hun handen verzorgen in Nederland. Waar het in het buitenland een normale zaak is om de lichaamsdelen die samen met onze voeten het meeste voor ons doen te verzorgen, lopen we in Nederland een beetje achter. We geven geld uit aan dure crèmes, botox en behandelingen, maar hetgeen wat altijd onze leeftijd zal verraden, versloffen we, onze handen… Terwijl ze zooo prachtig kunnen worden!

Striplac

Striplac is een uitvinding van alessandro. Door het lampje en de ‘’gel-achtige look’’ vergissen mensen zich vaak met gellak. Dat is dit niet. Striplac is een nagellak die tot 10 dagen blijft zitten. Vervolgens kunt u striplac er af halen door hem simpelweg eraf te ‘strippen’. Een super uitvinding voor thuis!

Houdt echter rekening met de verschillende nageltypes, op elk nageltype houdt Striplac anders en is er andere verzorging nodig;

Gel lak

Gel lak is een salon product en zou enkel in de salon door een professional gebruikt mogen worden. Gel lak is een product wat in een UV of LED lamp uitgehard wordt en kan enkel afgeweekt worden met een speciale vloeistof of vijlen. Gel lak blijft tot 3 weken zitten en ook hierbij geldt absoluut dat de nagels er bij verzorgd moeten worden, dit voor het behoud van uw natuurnagel. Het verstevigd de nagel iets, maar echter niet genoeg om de nagel te verlengen of om ze langer te laten groeien dan deze normaal.

Kunstnagels

Hierover nog de meeste misverstanden. Zonder te oordelen zal ik u uitleggen waarom ik gekozen heb voor gel en dan ook de gels van alessandro.

Toen ik begon met Acryl, vond ik naast de vreselijke geur, dat de natuurnagels dusdanig beschadigden dat dit nooit de bedoeling kon zijn van de klant. Vooral het Lavendel en Roos nageltype hebben er te lijden onder dit veel te ‘’sterke’’ product dat niet mee buigt en dus de nagel vreselijk beschadigd indien hij breekt.

Gel is al een meer flexibel product en de geur is ook stukken aangenamer. De gels van Alessandro zijn er in meerdere varianten. Maar het komt allemaal neer op de drie nageltypes; Lavendel , Roos en Lotus.

Lavendel gel

Is een buigzame, zuurvrije gel die meebuigt indien u de nagels stoot.  Dit is nodig voor langer behoudt van uw kunstnagel en voor de gezondheid van uw natuurnagel.  In plaats van af te breken, buigt hij mee!

Roos gel

Is een iets sterkere, maar nog steeds buigzame, zuurvrije gel met het de nodige ingrediënten om de nagel niet verder uit te drogen. Verzorgen van uw nagelriemen is een absolute must bij het Roos nageltype.

Lotus gel

Sterke, zuurvrije gel, deze nagel is sterk, dus de gel mag ook sterk zijn, een buigzame gel, zou niet goed houden op deze sterke ondergrond.

Een goede nagelstyliste kan elk product er mooi uit laten zien op uw nagels. Een nog betere nagelstyliste zal u ook goed adviseren en kijken naar het behoudt van uw eigen natuurnagel en welke nagelversteviging of verlenging het meest geschikt is voor uw nagels!
En gelukkig hebben wij deze in ons team!

Ik hoop dat ik u iets meer duidelijkheid heb gegeven in de wereld van nagels.