Waarom een spray tan als je ook “gewoon” onder de zonnebank kan gaan? Ik woon notabene tegenover een gloednieuwe zonnebankstudio…

Klantervaring Spray Tan Voor | Na. Bij Schoonheidsinstituut Debby van Schoor
Klantervaring Spray Tan Voor | Na

Toen ik een paar jaar geleden in het ziekenhuis een moedervlekje moest laten verwijderen kwamen we op het onderwerp zonnebank en mijn dermatoloog ontplofte zowat. Wat hem betreft was het een no-go, ik zal je de details besparen maar hij had er geen goed woord voor over en  ik was voorgoed genezen. Nou ben ik sowieso geen die-hard zonaanbidder, ik zit liever onder een parasol op het strand en heb nog nooit uitgebreid liggen bakken. Maar, een lekker zomers kleurtje, dat vind ik dan weer wel heel erg mooi. Ik vind dat ik er dan net wat gezonder uitzie en laat mijn make up lekker achterwege. Scheelt weer wat tijd ook.

“Ik heb nog nooit zulke bruine benen gehad!”

Anyway, terug naar de spray tan. Ik heb het altijd al een keer willen proberen maar was bang voor vlekkerige en oranje resultaten. Als ik zoiets doe wil ik wel kwaliteit dus toen Debby mij vroeg om het te  proberen durfde ik het aan. Als er iemand precies is is zij het wel ; )

Voorbereiding Spray Tan

De dag voor de behandeling heb ik mijn lijf grondig gescrubd om een zo glad mogelijke huid te hebben, dat zou het resultaat ten goede komen. Verder mocht ik me niet insmeren (ook geen dagcrème) en moest ik donkere loszittende kleding aan.

Eenmaal in de salon, in joggingpak en zonder make-up, gingen we naar de speciale spray tan ruimte die al lekker voorverwarmd was. Onder m’n jogging outfit had ik een zwarte  bikini aan. De spray kan gewoon uitgewassen worden als het op je (bad)kleding komt, maar ik dacht met zwart heb ik geen risico op vlekken. Voordat we begonnen kreeg ik een heel flatteus haarnetje op ; ) en kreeg ik wat crème op  mijn nagels en handpalmen.

Verschillende tinten Spray Tan

Er zijn natuurlijk verschillende tinten en in overleg kozen we de sneldrogende kleur die mooi  bij mijn huidskleur zou passen. Om mijn voeten te beschermen kreeg ik speciale plakkers en ik kon in de cabine gaan staan. Eerst legde Debby me alvast wat uit over de houdingen die ze tijdens het sprayen zou vragen aan me (het apparaat maakt best wat geluid) en we konden beginnen. De spray tan zelf ruikt heel erg lekker, dat had ik niet verwacht! Het voelt een beetje koud aan maar het is eigenlijk binnen een minuut of 5 gebeurd. Er wordt van onder naar boven gewerkt en doordat je in verschillende houdingen moet staan krijg je een gelijkmatig effect en wordt er geen plekje overgeslagen.  Als de spray er op zit nog even de föhn eroverheen en klaar ben je!

Resultaat Spray Tan

Je kleding kan ook meteen weer aan. Ik had het idee dat het af zou geven maar dat was niet het geval. Als je wil dat de spray tan wat langer door bruint kan je hem langer laten zitten, als je de kleur intens genoeg vindt mag je gaan douchen. Ik ben na de behandeling boodschappen gaan doen en na een uurtje of 4 onder de douche af gaan spoelen. Er komt nog aardig wat bruin vanaf maar het effect is er niet minder om, een mooie goudbruine en heel natuurlijke kleur.

Ik heb nog nooit zulke bruine benen gehad! Ik ga dit absoluut vaker doen, bijvoorbeeld in het voorjaar als je voor het eerst met blote benen naar buiten kan, en vlak voordat ik op vakantie ga zodat ik niet zo bleek in bikini hoef. Spray tan versus zonnebank? Ik ben om!

Deze klant ervaring is geschreven door Nadia

Mooie goudbruine natuurlijke kleur met Spray Tan in 10 stappen:

 1. De dag voor de behandeling je lijf grondig scrubben om een zo glad mogelijke huid te hebben
 2. Op de dag van de behandeling niet insmeren (ook geen dagcrème) en geen make-up dragen.
 3. Bij voorkeur donkere loszittende kleding aan
 4. Kies de gewenste tint die goed bij je huid past
 5. Speciale stickers worden op de voeten geplakt en crème nagels en handpalmen
 6. Neem de juiste houdingen aan tijdens het sprayen
 7. De spray ruikt lekker, voelt koud aan en is binnen 5 minuten aangebracht
 8. Als de spray er op zit gaat de föhn eroverheen
 9. Laat de spray tan zitten totdat het de gewenste kleur heeft (je kan prima boodschappen gaan doen bijvoorbeeld)
 10. Spoel de spray tan af onder de douche en bekijk het resultaat!

Voordelen spray tan VS zonnebank:

 • Spray tan is niet schadelijk voor je huid
 • Spray tan is hygiënischer (is die bank wel grondig schoongemaakt?)
 • Een instant “ben je naar het strand geweest?” effect, ook in de winter
 • Zelf controle over de intensiteit van de kleur