Wat moet u weten over Permanent make-up

Wie wilt nou niet een mooi verzorgd uiterlijk zonder make-up aan te hoeven brengen elke dag? Er zijn helaas maar weinig mensen die perfecte wenkbrauwen, mooie donkere wimperaanzet hebben en appelrood gekleurde lippen bij het opstaan, behalve sneeuwwitje uiteraard, laten we haar niet vergeten.

Sneeuwwitje hoeft alleen maar dwergen te verleiden en toch is ze gezegend door de Gebroeders Grimm met een wit rimpelvrij huidje, rode wangetjes, zwarte wimpertjes, strakke wenkbrauwen en rode lipjes….oneerlijk wel..

Maar dames (en heren) er is hoop, er is zoveel mogelijk op het gebied van permanent make-up. De wenkbrauwgaatjes mooi opvullen met haartjes te zetten met de 3d hairstroke techniek, eyeliner onder of boven waardoor uw wimpers voller lijken of dat potloodstreepje wat u niet meer hoeft te zetten.

En ook de lippen zijn prachtig om te laten doen. Denk dan niet aan het vroegere donkere randje met de camouflagekleur ingekleurde lippen, maar denk aan uw eigen lipcontour mooi strak met ingewolkt een mooie vollere lipkleur.. Want kijkt u eens in de spiegel…..hebben uw lippen nog een mooie kleur? Of lijken ze bleker dan vroeger? En uw liprand? Is deze wel zo mooi strak als vroeger?

 

Wat moet u weten over permanent make-up;

 Permanent make-up (PMU) is voor iedereen geschikt, er zijn enkele contra-indicaties die vermeld ik aan het einde van dit stukje..

 

De behandeling

  1. De behandeling bestaat uit een goede check of u gezond bent en uw medicijn gebruik, tenslotte werken we ín de huid dus het is belangrijk hier rekening mee te houden.
  2. Vervolgens bij de wenkbrauwen en lippen, gaan we de permanent make-up (PMU) tekenen. Hierin is de vorm erg belangrijk. Samen kijken wat het beste bij u past.
  3. De kleur bepalen we ook samen, echter ben ik een eigenwijze specialiste, ik zie wanneer iets heel mooi is of niet dus let op, ik kom met sterkte argumenten om u te overtuigen J
  4. Daarna kunnen we de door u zelf meegebrachte emla crème van de huisarts aanbrengen op de huid. Deze heeft inwerk tijd nodig.
  5. Vervolgens begint het pigmenteren.

 

Doet het pijn?

Dit is zo ontzettend verschillend. Iedereen heeft een andere pijngrens. 90% van de mensen vindt het meevallen en zeer goed te doen, een enkeling vindt het wel gevoelig. De 3d hairstroke techniek is wel gevoeliger dan de andere technieken.

 

Hoe lang blijft het zitten?

PMU gaat bijna nooit volledig weg uit de huid, er blijft altijd wel iets achter in de huid. Daarom werken wij bijvoorbeeld bij wenkbrauwen NOOIT met zwart, zelfs niet een druppel. Deze keur gaat nooit helemaal uit de huid weg. Om het mooi te houden, adviseren wij eens in het jaar/2 jaar een ‘’touch up behandeling’’ te doen, zo blijft uw PMU prachtig! Hierover nemen wij contact met u op.

Moet ik naar de Tattoo shop of naar de PMU specialiste?

Volmondig zeg ik; Naar de PMU specialiste! Mits de tatoeëerder gespecialiseerd is in PMU en hier ook de kleuren en apparaat voor heeft. Ik heb te vaak wenkbrauwen gezien te diep in de huid getatoeëerd waardoor de kleur veranderd. Met ‘’niet permanent make-up kleuren’’ waardoor deze grijs/blauw werden en met als toppunt een vrouw met een totaal verkeerd gezette lipliner met een ‘’drupje’’ zwart om het rood kracht bij te zetten. Hierbij bleef het zwart over….. Dus alstublieft, ga naar een gecertificeerde specialist die haar werk durft te laten zien en waar u goede dingen over hoort.

Na de behandeling

Mag het enkel niet nat worden en geen make-up aangebracht worden op de plek, voor 5-7 dagen. Gedurende deze dagen is echt zonnebaden af te raden.

 

De kosten

De kosten zijn voor een eyeliner € 179,00  Wenkbrauwen € 331,50 en lippen v.a. € 395,00.

De behandeling bestaat uit 2 bezoeken. (deze zitten in 1 prijs)

Hieronder enkele voorbeelden van door mij gezette permanent make-up en bij vragen, mag u ons ten alle tijden een bericht sturen via Facebook, mail of telefonisch

Resultaat permanente make-up
Resultaat permanente make-up
3d Hairstroke en schaduw techniek gebruikt
3d Hairstroke en schaduw techniek gebruikt
Oude permanent make-up van een andere specialiste gecorrigeerd en netjes gemaakt. De rode lijn aan de rechter buitenkant gaan we langzaam verwijderen uit de huid.
Oude permanent make-up van een andere specialiste gecorrigeerd en netjes gemaakt. De rode lijn aan de rechter buitenkant gaan we langzaam verwijderen uit de huid.

Wanneer is permanent make-up niet mogelijk?

Zoals belooft de contra-indicaties, dus wanneer permanent make-up niet mogelijk is óf er speciale voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen;

  • Gebruik van bloedverdunners, alcohol en/of aspirine 24 uur vóór de behandeling.
  • Keloidvorming. Wondgenezing gaat dan gepaard met zwaar verdikte littekens over de grenzen van de verwonding. In dit geval kan er géén behandeling plaatsvinden.
  • Zwangerschap. Tijdens de zwangerschap
  • Diabetici. Naast een wat langere wondgenezing bestaat de mogelijkheid dat de gepigmenteerde kleur na verloop van tijd verandert. Het is raadzaam om een testbehandeling (*) te ondergaan. We zullen dan een minieme pigmentatie aanbrengen en kunnen na een aantal weken samen met jou beoordelen hoe de wondgenezing is verlopen en hoe de pigment door je huid wordt opgenomen. * Een testbehandeling kost € 25,-.
  • De minimale leeftijd om een tatoeage te laten zetten is 18 jaar. Als je jonger bent kan er onder begeleiding van (één van je) ouders permanente make-up gezet worden. Voorwaarde is wel dat van beide partijen de identiteitsgegevens ingezien moeten worden