Pigmentvlakken kunnen heel erg ontsierend zijn en vooral storend voor u zelf.
Ik kan het weten want ik heb er van mijn 22e tot 27e last van gehad, in erge mate. Mensen zeiden afwisselend; ‘’Goh wat heb je in je gezicht?’’ of mensen wilden het minder erg laten lijken door te zeggen; ‘’Ik zie het niet eens of het past gewoon bij je’’.

Maar ik werd er gek van, het beheerste met name in de zomer en nazomer veel van mijn tijd voor de spiegel. Maar wat te doen?

Pigment is het aller moeilijkst te behandelen van de huidproblemen die ik in mijn instituut tegen kom. Huisartsen schrijven blekende crèmes voor, dermatologen vertellen over lasers, maar wát helpt nou écht?
U moet weten dat de pigmentcel eentje is die niet hetzelfde is als andere cellen. Een normale cel met een ‘’stoornis’’ deelt zich weer als een gezonde cel. Maar de pigmentcel kan zijn stoornis tot wel 30 jaar vasthouden. Uiteindelijk wordt het pigment dus weer lichter, maar dit kan dus vele jaren duren.

 

Hormonen;

Hormonen zijn bij vrouwen een zeer grote oorzaak. Hoe licht uw anticonceptie ook is of wat er ook in de bijsluiter ook staan van het Mirena spiraal, hormonen, samen met zon, zijn oorzaak nummer 1 met pigment problemen. Dus sluit dit volledig uit, indien u er vanaf wilt.

Wat dus het beste helpt is om de huid zo actief mogelijk te maken, zodat hij vaak zichzelf vernieuwd en oude huidlagen verdunnen zodat het ergste pigment minder wordt. Hoe doen we dit;

  • Door middel van fruitzuurpeeling en vaak uiteindelijk TCA-peelings
  • Vitamine A crèmes
  • Vitamine C crèmes

Mensen zijn vaak bang dat peelings de huid dunner maken, echter maakt een peeling de huid uiteindelijk juist dikker, actiever en gezonder . Zelfs de TCA peeling die redelijk extreme vervelling veroorzaakt, maakt de huid dikker, jonger en gezonder en verwijderd oud pigment (grotendeels).
Bij hardnekkig pigment kunnen we een TCA peeling zelfs 4 keer per jaar op de huid doen. Ook dermatologen zijn fan van de TCA peelings, ook zij adviseren steeds meer mensen deze behandeling bij (goede) huidspecialisten te laten doen.

Wat kunt u zelf doen?

  • Elk zonnetje, zwak of sterk, activeert uw pigment, daarom is het belangrijk te beschermen, beschermen, beschermen. En hoge factors zijn eigenlijk al lang niet meer echt nodig. SPF 15 to SPF 30 is al ruim voldoende, mits u regelmatig smeert.
  • Daarbij is er tegenwoordig prachtige minerale make-up en basis om uw huid goed te beschermen in de zon zodat u er ook nog eens prachtig uit ziet!
  • Peelen!! Bezoek een goede specialiste om huid vakkundig te laten behandelen. En naar mijn mening, vergeet Micro-dermabrasie, dit gaat u niet helpen.

Mijn vlekken;

Ik heb helaas redelijk onduidelijke foto’s van mijn huid, maar ik zet ze er toch bij. Zelf heb ik de TCA peel 2 volledig en 1 keer plaatselijk gehad. Daarbij peeling ik nog zeker 1 keer per maand mijn huid met een fruitzuurpeeling. En na veel geduld en de juiste producten en behandelingen, ben ik er echt vanaf.