Dit keer schreef een klant van mij mijn blog.

Mijn naam is Roos,

Ik ken de salon van Debby via een vriendin en mijn moeder bezocht ook regelmatig de salon. Vorig jaar kreeg ik uit het niets heel erg last van acne. Naar aanleiding daarvan heb ik de dokter bezocht. Van haar kreeg ik antibiotica. Dit echter zonder resultaat. Mijn moeder vertelde het Debby en zij vroeg mij langs te komen in de salon.

Na goed gekeken te hebben en gevraagd naar mijn verzorgings- en (zelfs) eetpatroon heeft Debby een kuur voorstel gedaan. Ik heb dit overdacht en overlegd met mijn omgeving en vervolgens zijn we aan de slag gegaan. Het advies was; Skin Accumax (voedinssupplementen tegen acne) Environ huidproducten en Neoderma peelings.

Mijn huid knapte na elke behandeling meer en meer op. De ontstekingen werden minder en mijn huid voelde prettiger aan en zag er steeds rustiger uit. Na 5 neoderma peelings (in ong. 12 weken)  waren nagenoeg alle ontstekingen weg en ook de producten en supplementen deden goed hun werk!

Wat er over bleef waren enkel nog littekens en (nieuw voor mij) pigmentvlekken. Van Debby begreep ik dat deze acne en pigmentvlekken dan toch een hormonale oorzaak hadden. Ik ben daarom gestopt met anticonceptie met hormonen. Blijkbaar reageer ik hier ook erg op.

Voor de littekens en pigmentvlekken adviseerde Debby mij de TCA-peeling. Een peeling die enorme vervelling zou geven en ook, zoals zij vooraf al aangaf best pijnlijk zou zijn. Door het vertrouwen met mijn vorige behandelingen durfde ik de TCA peeling aan.

Zie hier mijn verslag van de TCA peeling:

Dag van de peeling;

dagvandepeeling
Dag van de peeling

De dag van de peeling. Ik weet niet wat ik kan verwachten. Mijn huid wordt gereinigd en opgedeeld in 6 delen. De peeling wordt klaargemaakt.

Als de peeling wordt aangebracht voel ik in het begin nog niets. Echter als het op heel mijn gezicht zit komt er ineens een enorm branderig gevoel naar boven. De neoderma peeling was al gevoelig, maar dit is wel vele malen erger. Er wordt ook een elektrische waaier gebruikt om mijn gezicht te koelen.

Als het even zit (ongeveer 60sec) komt er een tweede laag. Nu wordt het gevoel wel heel erg en dan volgt nog laag drie!

Ik hoor van Debby dat mijn gezicht goed ‘’frost’’. Dit is het wit worden van mijn huid en betekent dat de peeling op de juiste diepte is gekomen.

Wanneer de peeling op de juiste diepte is mag er direct een kalmerend masker worden aangebracht. Deze geeft al snel verkoeling. De rest van de avond is mijn huid nog lichtjes rood en een beetje trekkerig.


dag1
Dag 1
dag2
Dag 2
dag3
Dag 3
dag4
Dag 4
dag5
Dag 5

Dag 1;

Vandaag voelt mijn huid heel droog aan als ik mijn gezicht beweeg, maar als ik het aanraak voelt het heel vettig door de crème.  Het trekt heel erg  en van dichtbij zie ik een soort rimpels. Het doet nu totaal geen pijn.

Dag 2;

De huid voelt nog droger. Alsof ik een lading botox heb ingespoten J. Wanneer ik mijn gezicht beweeg voelt het alsof het ieder moment kan barsten. Het jeukt ook erg en mijn kin begint ’s middags te vervellen.

Dag 3;

Rondom mij mond en kin begint het erg te vervellen. Als ik praat voel ik het ‘’lostrekken’’. Mijn wangen en voorhoofd blijven hetzelfde. Het jeukt en trekt nog steeds maar ik voel totaal geen pijn.

Dag4;

Rondom mijn kin is de vervelling klaar. Mijn wangen beginnen te vervellen, maar mijn voorhoofd nog niet. Opvallend is dat de huid van mijn kin en wangen onder de vervelling vandaan eg rood is.

Dag 5;

Mijn hele gezicht is inmiddels verveld. Rondom mijn slaap en ogen zitten nog wel stukken waar een beetje vervelling is. De roodheid trekt ook rustig aan weg.

conclusieConclusie;

Als ik de voor en na foto’s zie van Debby ben ik super blij! Ik heb misschien nog 1 à 2 keer de TCA peeling nodig, maar ik zie nu al ontzettend veel verschil! De week van de TCA peeling was echt even killing, maar als ik al zie hoe het nu is was dit het zeker waard en ben ik blij dat ik er aan ben begonnen. Ook wat betreft de kosten van de behandeling vind ik zeker dat dit het waard is. De allereerste behandeling is wat duurder, € 300,- maar dit is inclusief de twee crèmes die na de behandeling gebruikte dienen te worden. vooral de dag- en nachtcrème werkte voor mij erg verkoelend. De behandelingen die na de eerste volgen kosten € 100,- per keer. Het is een grote uitgave, maar wel met veel resultaat. Voor mij is mijn gezicht erg belangrijk en daarom heb ik hier alles voor over.

Over de producten van Environ ben ik ook erg tevreden. Voorheen reinigde ik mijn huid ook altijd goed, maar niet met de producten die juist voor mijn huid zijn. Mijn huid reageert op de producten van Environ erg goed. Mede dankzij deze producten zijn mijn ontstekingen een stuk minder geworden. Ook dit is een investering, maar de producten gaan erg lang mee en zijn prettig in gebruik. Wanneer ik klaar ben met de TCA peeling en de bijbehorende crèmes zal ik zeker weer teruggaan op de producten van Environ en deze gebruiken.